Brente mandler 

 

500 gr mandler ristes ca 5-10 min i ovn på 180 grade.

Ha ….
300 gr sukker
1 ss vaniljesukker
1 dl vann
…i en stor/vid panne

Mens det smelter og så tilsett de bakere mandlene. Rør og la det koke, når du merker da det begynner å bli seigt og vannet er nesten helt fordampet, tilsett ca.50 g smør. La vannet fordampe, sukkeret krystallisere seg igjen, demp varmen rør heile tiden til sukkret er helt smeltet igjen.

Hell mandlene på bakebrett som er smurt med smør og del de utover med gaffler. Du trenger ikke helle over den sausen som er til overs uten mandler. Det hiver jeg. De vil henge sammen men pass på at de er fra hverandre (altså at ikke mandlene ligger oppå hverandre) og så kan du knekke dem fra hverandre når det blir kaldt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s