Mariannes boller

boller-med-melisglasur_pb010123
Bildet er lånt via URL av Ida Gran Jensens blogg! (http://idagranjansen.com/) Jeg hadde ikke bilde av mine – men de ser slik ut 🙂

Dette er en bolleoppskrift som jeg har arvet fra SFO på skolen jeg jobbet på tidligere. Litt endringer her og der slik at den nå har blitt min. Ja det er så mye salt i den 🙂 gjør at de blir gode i smak.

2 kg hvetemel

3 ts kardemomme

3 ts salt

1 pakke gjær

3 dl sukker

300 gr margarin

1 liter melk

Bland alt det tørre (jeg bruker alltid kjøkkenmaskin). Ta vare på et par dl av melet til utbaking. Smelt smør og varm melken i smøret. Rør ut gjæren (om du bruker fersk gjær) i melk og margarinen. Bruker du tørrgjær har du denne i melblandingen. Hell melke -og margarinblandingen over melblandingen. Elte i minst 5 minutter. Hev i 1 time.

Trill ut boller og etterhev minst 30 minutter. Du ser på bollene om de har hevet seg godt. Pass på at de har på seg et kjøkkenhåndkle og ev en plastpose over. De må ikke stå i trekk, de bør stå ved ovnen som du setter på 230 grader over og under varme eller 200 grader varmluft. Boller skal være godt stekt ta dem ut når de er fint brune på toppen og gjerne lyse langs kanten. Plasser alltid boller i midten av ovnen – det er brød (store ting som skal stå nederst. Hos meg bruker jeg alltid over og under varme og de står i minst 12 minutter.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Opprett en gratis blogg eller et nettsted på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere like this: